Ceea ce multi nu stiu despre lamaie si importanta ei.

Ceea ce multi nu stiu despre lamaie si importanta ei.
Lămâia (Cytrus Limon) este un arbust subtropical care este sensibil la temperaturi scăzute. Până la 2-4 metri, frunzele sunt ovate sau lanceolate, florile sunt galbene ceroase, și au un miros deosebit. Fructul, lamaie, are un gust acru si emana prospetime.
Lămâile conțin: 88% apă, acid citric, acid malic, săruri minerale (calciu, potasiu, sodiu, fier, fosfor) și oligoelemente (cupru, mangan, siliciu), proteine, carbohidrați, uleiuri volatile. Lămâile conțin o mulțime de vitamine, în special vitamina C, care nu este nimic nou. În plus, mai conține: vitaminele B1, B2, B3, A, E, PP. Lămâile conțin substanțe volatile care fac parte din parfumuri, inclusiv binecunoscutele aldehide.
Datorită proprietăților sale, lămâile sunt eficiente împotriva multor boli. Doctorul Avicenna, autor, cercetător natural persan, cel mai mare om de știință din lumea musulmană a recomandat lămâia pentru bolile de inimă și de ficat. Femeile însărcinate sunt sfătuite să mănânce lămâie. Cu ajutorul lui, în Evul Mediu, epidemiile de ciumă au fost învinse. O limonadă pe zi (250-500ml), în tratament de lungă durată, poate reface parenchimul hepatic, dar nu numai. Lămâile luptă împotriva bolilor degenerative ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer.
Lămâile sunt un remediu excelent de îngrijire a pielii și fac parte din multe tratamente de înfrumusețare. Este folosit pentru seboreea facială și pentru îndepărtarea pistruilor. Întârzie apariția ridurilor, îngrijește mâinile și unghiile (în special cele fragile) și redă elasticitatea pielii. Este din ce în ce mai folosit în aromaterapie pentru a oferi relaxare și o bună dispoziție.
Mănâncă lămâi albite ca antibacteriene, decocturi și macaroane ca deparazitatori, infuzii pentru boli hepatice și suc de lămâie pentru ateroscleroză și litiază renală sau biliară. Boabele măcinate fin luate dimineața pe stomacul gol sunt amestecate cu miere pentru proprietăți insecticide. Coaja este un tonic, eliminând toxinele sau împiedicând acumularea acestora în organism. Frunzele de lemongrass, ca si frunzele de portocal, sunt sedative, antihelmintice, tonice – sunt bune pentru insomnie, nervozitate, palpitatii, tuse, astm. Și, bineînțeles, nu uitați de tradiționalele felii de lămâie din fructe și (unele) ceaiuri din plante.

Deci, dacă viața îți oferă lămâi, vei fi extaziat și te vei bucura de ele. Și sărbătorește diversitatea vieții în loc să cadă în rutine mortale de mai multe ori. Să găsim modalități de a savura momentul și de a atinge cât mai multe obiective, departe de monotonia a tot.