Despre nasterea in apa, lucruri care sunt importante de stiut.

Despre nasterea in apa, lucruri care sunt importante de stiut.
Nasterea in apa este un acțiune care a  suscitat mult interesul viitoarelor mamici datorita numeroaselor avantaje pe care diversele culturi le-au scos  in evidenta. Asa cum era de asteptat insa, controversele referitoare la nasterea in apa nu au intarziat sa apara.

Trebuie sa stiti ca nasterea in apa are doua etape diferite: travaliul  in apa si nasterea propriu-zisa in apa. Puteti opta pentru ambele sau doar pentru una dintre etape, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale.

Relaxarea,  efectul relaxant al apei poate ajuta mult in timpul travaliului. Contractiile pot devenii neregulate  si  asta va rezulta un proces mai  dificil . Apa poate patrona la mentinerea ritmului sistematic al contractiilor prin efectul sau relaxant. In plus, indepartarea stresului ajuta la mentinerea unei respiratii calme, amănunt foarte important pentru diminuarea durerilor.

Sentimentul de intimitate si de cercetare,  odata ce va veti relaxa in apa calduta veti simti ca va aflati intr-o lume care va apartine si ca nimeni nu va poate intrerupe travaliul. Daca cada este calda si camera linistita, efectul va fi si mai puternic, facandu-va sa simtiti ca aveti o cercetare mai adânca asupra propriului corp.
Apa va ajuta „sa plutiti ” si sa va simtiti mai usoara. Este mai usor sa va miscati in apa  si asta va ajuta sa va simtiti confortabil. Gasiti-va pozitia care sa ajute bebelusul sa treaca mai usor de pelvis. O regula importanta  este aceea ca genunchii sa fie in permanenta mai jos decat soldurile.

Apa calduta va ajuta sa invingeti dureriile cauzate de contractii. Daca simtiti nevoia unui calmant mai puternic, cum este anestezia epidurala, simtit-va libera  sa iesiti din apa. Daca vreti sa continuati insa travaliul in apa, puteti recurge la o masca de oxigen care va va ajuta  sa va calmati durerile.

Travaliul in apa poate creea o experienta atat de pozitiva incat sa simtiti nevoia sa apelati la aceeasi metoda daca veti mai fi din nou insarcinata.

Respiratia bebelusului:  este poate normal sa va faceti griji legate de faptul ca bebelusul se va naste in apa si va inhala apa. Totusi trebuie sa stiti ca bebelusii au propriul fel de a se proteja, oprindu-si instinctiv respiratia in apa.

Nu rămâne dovezi concludente cum ca bebelusii nascuti in apa ar înțelege mai multe probleme legate de respiratie decat ceilalti. Specialistii crede ca riscul ca bebelusul sa inhaleze apa rămâne doar daca: acesta se sperie in timpul travaliului, capul iese la suprafata apei inainte ca restul corpului sa fi iesit din pelvisul mamei, cantitatea de oxigen care trece prin placenta este afectata intr-un fel sau altul.
Documentati-va bine inainte ca sa alegeti aceasta metoda pentru ca experientele mamicilor sunt diferite si unicate.

Dupa o documentatie buna si o sfatuire cu medicul ginecolog veti sti ce veti avea de ales 🙂