Dezvolta darurile din tine.Nu le tine intr-o cutie

Dezvolta darurile din tine.Nu le tine intr-o cutie

O prietena intr-o zi mi-a povestit :

Pur și simplu doar îmi povestești simplu si deschis despre tine ca persoana sau despre firma ta ar eu identific problema si îți aduc imbunatatiri si solutii de care tu ai nevoie.

Cum am descoperit acest dar ? foarte simplu, ori unde mergeam vedeam o problemă sau o imbunatatire fara sa ma gândesc la ea.

Pur și simplu le observam si spuneam Hei aici e o problemă, aici poti sa schimbi asa si uite ce bine ar fi daca ai muta biroul cu fata in colo sau pune o floare aici sa iti improspateze aerul….

Unii acceptau iar unii nu atunci am inceput sa fiu mai diplomată si sa ajut doar unde sunt acceptată…

Imi aduc aminte chiar într-un birou unde am intrat si era scris un nume și multe multe titluri și când am intrat în birou doamna mi-a spus că nu se poate rezolva problema mea și atunci i-am spus soluția care mi-a venit pe loc și a rămas blocată si rusinata, dar pentru că lângă la un alt birou era un coleg nu a avut ce face si a acceptat sa faca exact cum i am spus eu si s-a rezolvat problema, simplu si rapid.

In multe situatii imi vin pe loc idei  legate de familie, de sot, de copii, de relatii , de colaborari, de afaceri, etc

Desigur ca acesta e un dar de la Dumnezeu pentru ca pe multi oameni i-am salvat si ajutat prin ideile si solutiile mele…

Sa iti dau  un exemplu ca să înțelegi cum imi vin unele idei 🙂

Am intrat într-un apartament si proprietara mi-a explicat ce este de făcut, cum să face curățenie în apartament.

Apoi din instinct am început să povestesc cu ea și i-am spus ca având în vedere că locuinta e veche când intră musafirul, respectiv clientul și întâmpina acest miros de vechi nu o sa il incante.

 

I-am sugerat sa cumpere pentru locuinta un aparat care să mențină un miros proaspăt si de preferat sa il monteze la intrare.

M-am trezit vorbind si dandu-i multe sfaturi de parca as fi cunoscut-o de o viata si de parca eram consultanta ei.

Desgur ca a fost incantata sa ii dau asa multe sfaturi pe gratis sa poata sa isi imbunatateasca afacerea. Insa sa stiti ca nu toata lumea primeste sfaturi si de multe ori sunt foarte atenta la acest aspect si simt cand trebuie sa tac sau sa vorbesc.

 

Odată o prietena mi-a povestit că șefa ei vine pe acolo de cateva ori pe an și m-am gîndit cum e posibil asta.

Da e okay că are încredere în voi și voi vă faceți treaba foarte bine dar faptul ca ea ar venii mai des pe acolo asta ar ajuta foarte mult din mai multe puncte de vedere, atat în relatia cu voi cat si la bunul mers al firmei.

Orice firma are mereu nevoie de îmbunătătiri, de schimbari si de prosperitate caci lucrurile sunt într-o continuă transformare.

Dar daca un sef sta comod în birou atunci sa nu se astepte ca firma lui  sa creasca sau sa prospere.

O sefa/un sef trebuie sa te susțina, sa vada problemele tale, sa discute cu tine, sa urmeasca bunul mers al lucrurior.

Sa luam un exemplu simplu.Incepi să faci curățenie la un bloc de scari.La început ți se spune tot ce ai de făcut Și tu faci totul exact colț cu colțișor.

Dar în timp unele lucruri s-ar putea să scape și nu le mai face ca in prima zi pentru ca astăzi nu mai dai cu pamatuful pe acolo, maine te grabesti si uite asa incet incepi sa le fusaresti si poate chiar fara sa iti dai seama.

Se duc încet lucrurile de valoare și nu mai faci calitatea pe care o făcea la început dar daca sefa ar venii pe acolo te-ar ajuta sa iti aduca aminte sa stergi si paianjenii si nu numai pentru asta dar iar venii idei noi care ti ar usura munca.

Mai exista si o problema uneori caci sefi se gandeste la muncitori ca la niste angajati care daca isi primesc salariile la timp ei sunt multumiti si fericiti.

Dar nu e asa, pentru ca ei sunt oameni si au nevoie de sustinere morala, de ajutor si sfaturi privind profesia lor, de colaborare stransa cu firma.

Trebuie sa iti cunosti angajatii si sa fi pentru ei de multe ori ca o „mama”

Mai exista un aspect cand firmele investesc in unii oameni si ei dupa ce au beneficiat gratuit de unele cursuri isi fac propria firma se se duc.

Eu nu sunt de acord cu asta din cauza ca firma a investit in tine ca sa ramai nu ca sa pleci dar daca firma nu a fost asa de isteata sa faca cu tine un contract bine definit atunci o parte din vina are si firma.

Desigur ca trebuie sa avem coloana vertebrala si sa nu profitam de bunatatea sefilor sau de serviciile firmei unde lucram…

Ar fi multe de povestit pe tema asta dar daca te intereseaza unul din subiectele astea atunci scrie-ne un email.

Toate articole de pe acest site apartin
 Revistei https://www.cheideinspiratii.org Este permisa copierea articolelor doar daca este adaugata sursa adica scrieti numele site-ul intreg vizibil, fara link ascuns in cuvinte.Multumim.