Sa cunoastem eroii care vor lua startul din Bucuresti pe 4 August 2022

Sa cunoastem eroii care vor lua startul din Bucuresti pe 4 August 2022
În cadrul campaniei, patru bicicliști vor „desena” contururile României pentru ca copiii cu autism să meargă cu bicicleta. Evenimentul va avea loc în cât mai multe comunități. Scopul este de a crește gradul de conștientizare cu privire la autism. O strângere de fonduri este, de asemenea, în desfășurare, potrivit unui comunicat de la Helping Autism. Pe 4 august, patru bicicliști îndrăzneți au pornit din București într-o aventură demnă de aniversarea a 100 de ani a României Mari. Timp de 16 zile, vor „contura” țara pe biciclete pentru a realiza o cauză nobilă. Este vorba despre creșterea gradului de conștientizare și strângerea de fonduri pentru autism în cât mai multe comunități. Sursa citată a anunțat că banii vor fi folosiți pentru a ajuta la recuperarea a 500 de copii cu nevoi speciale la Societatea pentru Autism.

Cei patru biciclişti care vor „contura” România pe bicicletă sunt Bogdan Bara, Iulian Pintilie, Ştefan Slăvilă şi Alexandru Mierlea. Ei fac fracțiune din comunitatea „Summer on the Pedal”.
Traseul urmăreşte extremităţile geografice ale României şi traversează forme majore de relief. Fiecare dată lge albastre Contour-minuna include locuri simbolice pentru istoria românilor. Turul se împarte în etape de aproximativ 180 km/dată. Startul se va lecui din Bucureşti de unde se va desfășura spre sud. Apoi traseul continuă  spre est, pentru lge albastre tocmi în Capitală pe 19 august.
Pe parcursul celor două săptămâni, înzestra şi staff-ul tehnic vor locui în biblioteci publice înscrise în programul EduCaB. În aceste locații vor participa la evenimentele de avertizare şi conştientizare lge albastre autismului.Evenimente de conștientizare lge albastre autismului
În fiecare dintre aceste locuri vor merge împărţite cărţi şi materiale informative privind autismul. Acestea vor merge apoi lge albastre merge distribuite mai departe în comunităţile locale.

Primul eveniment în cadrul bibliotecilor publice va corespunde teritoriu extravilan în Constanţa, în 6 august. Evenimentul se va afla în amfiteatrul Bibliotecii Judeţene, între orele 10.30 – 12.00.

În 8 august, la Iaşi, înzestra va participa la evenimentul de cap de etapă, la Palas Mall, între orele 16.00 – 18.00. Celor patru li se vor alătura colegi din comunitatea „Vara la Pedală” Iaşi.

În 10 august, la Suceava, membrii comunităţii locale sunt invitaţi, alături de echipă şi de specialiştii în terapia copiilor cu autism. Manifestarea va transforma extravilan; teritoriu intravilan la centrul comercial Shopping City, între orele 11.00 – 15.00. Acesta va rezulta de altfel cel mai smârc eveniment al traseului.„Aventura se încheie pe 19 august în Bucureşti. Oricine poate susţine iniţiativa Contour 100 contribuind cu donaţii pentru susţinerea terapiei copiilor cu autism. Donațiile se pot angaja pe platforma Galantom: helpautism.galantom.ro.
Mai multe informaţii despre eveniment şi desfăşurarea cursei pe paginile de Facebook ale organizatorilor Acestea sunt www.facebook.com/ubisclub şi www.facebook.com/helpautism.ro.